Dnešok trpí na nedostatok...?

Ahoj všetkým
     Prajem krásny začiatok týždňa, dúfam, že ste z neho tak neskutočne "nadšení" ako som ja. Jediné pozitívum na tom je, že o 4 dni je opäť piatok! Všetci sa pôjdete opiť do mesta, len ja sa pôjdem opiť do roboty. :D Dnes som dostala veľkú inšpiráciu, keďže milujem písať úvahy, jednu som si pre vás nachystala.

      Už ste niekedy rozmýšľali nad vetou, ktorá znie " Dnešok trpí na nedostatok.." ? Práve tie tri bodky sú momentálne neskutočne dôležité. Pre každého znamenajú odlišnú vec a odlišný názor na dnešný svet. Keď sa tak nad tým zamyslíte, čo nemáme a potrebujeme to?
     „Ak nebudeš mnoho očakávať, budú sa ti zdať aj malé veci veľkými.“ Svetové neporozumenie je možné opísať len jedným, jediným a podstatne jednoduchým, no však pre niekoho neprijateľným slovíčkom: „Pokora.“
            Myšlienka, ktorou sa zaoberám aj v reálnom živote je prostá. Dnešná generácia si neváži to, čo má. Ľudia nie sú vďační za to, ako žijú, kde žijú a hlavne s kým žijú. Deti si robia čím ďalej tým väčšie nároky na život a rodičia im to nepriamo, žiaľ bezpodmienečne schvaľujú. Dostanú čo chcú, no spätná väzba v žiadnom prípade neprichádza do úvahy. Veď predsa, prečo by mali robiť niečo navyše? Občas by stačilo povedať to slovo. Áno, to sedem-písmenové slovo s troma slabikami a jedným mäkčeňom. Slovo ďakujem. Každý z nás, by mal mať v sebe trochu vďaky, úcty a porozumenia k starším. Práve oni sú tí, ktorí tu boli a starali sa o teba, keď ty si ešte ani netušil, ako správne chytiť vidličku a zaviazať si šnúrky na topánkach. Oni sú tí, ktorí to potrebujú.
Pokora je nepísaným pravidlom, presne ako uvedomenie si vlastnej slabosti. Nie je našou cnosťou, i keď ju tam svet odjakživa zaraďuje. Je opakom pýchy a preto ju považujem za malú nádej, ako urobiť svet lepším.  

Niekto to môže považovať za hlúposť,  zaoberať sa takouto banalitou, ale mne to jednoznačne príde, ako podstatná vec . Neviem síce, či som aspoň niekoho motivovala sa zamyslieť na tým, ako sa správa k ľuďom, ktorí tu vždy boli pre neho, ale dúfam v to. :)

Pridávam pár fotiek, takého voľnejšieho outfitu pre oživenie článku. Nesmie v ňom chýbať moja ultra-super mikina Star Wars, do ktorej som sa až po uši zamilovala. 
Majte sa radi a hlavne majte rešpekt. Teri ♥

















































2 komentáre:

  1. Fíího, ty máš ty vlasy čím dál blonďatější :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som v procese farbenia :P :D, snažím sa dosiahnuť skoro až bielu. :)

      Odstrániť