Kto to je karma?

Ahojte, pekný pondelok prajem všetkým. :)
     Už ste sa niekedy zamýšľali nad tým, aká je karma občas nespravodlivá? Podľa môjho názoru sa ľudia delia na tri skupiny.

     Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí vo svojom živote urobili zlé veci, ale spravodlivosť ich zďaleka obchádza. Ubližujú ostatným či už psychicky, alebo fyzicky. Najhoršie na tom je, že nemajú ani štipku sebazáchovy a nič si z toho nerobia. Žijú si ďalej svoj jednoduchý a neusporiadaný život. Človek by čakal, že takéto tvory karma "odmení" ako prvá. ..Nie, nie tomuto sa hovorí zákon schválnosti. Presne oni,.. tí najsebeckejší sa majú najlepšie, Neriešia okolitý svet, riešia len seba samých.
     Nehovorím, že nie som sebec. Samozrejme v niektorých veciach sa aj ja chovám povýšenecky, ale snažím sa tomu čo najviac vyvarovať. Nemám rada až moc povrchných ľudí, ktorí sa správajú ako králi tohto sveta.
Nie je to pekné.

     Druhá skupina je presný opak tej prvej. Títo ľudia sú veľkorysí, skromní a milujúci. Veľa krát sa stáva, že práve oni doplatia na svoju dobrotu. Veď každý z nás pozná tú slávnu vetu: " Za dobrotu, na žobrotu.". Ale prečo? Prečo tí najlepší z nás doplácajú za svoje  drobné chybičky, ktoré sa ani zďaleka nedajú porovnať s hriechmi ostatných? Odpoveď nie je, jednoducho neexistuje.
     Karma sa občas nespráva tak, ako by to od nej ostatní čakali. Je prefíkaná, ako ľudia samotní.
   
     Posledná otázka však znie... Kde by som sa zaradila ja, ako osobnosť? Myslím si, že patrím niekde medzi tieto dve skupiny. Karma si ma všíma a pozná moje dobré aj zlé stránky. S otvorenou náručou ma víta vždy, keď ju sklamem a spravím niečo nevhodné, alebo niekomu ublížim. Bohužiaľ s jednou vecou s ňou nesúhlasím...a to s uhlom pohľadu. Mala by sa na to niekedy pozerať z dvoch strán a nenechávať rozhodnutia len na mne. Občas mám problém povedať slovíčko "nie" a keď sa k tomu v konečnom dôsledku odhodlám, sklamem človeka, ktorého sklamať nechcem. Často sa snažím vychádzať s ostatnými v ústrety, ale nedá sa to robiť donekonečna, tiež som len človek. :)
     Nikoho neodsudzujem, len prejavujem svoj skromný názor.
     Karma však dostihne každého, či už na začiatku jeho životnej cesty, alebo na konci.. Ak si zlý človek a doteraz ti to prechádzalo, ver mi, že pokiaľ to nezmeníš, ona si ťa nájde ;)..





























    Ako malý doplnok, po mojej  úvahe, by som skonštatovala dnešný outfit. Čo sa týka farieb, nečakane som kombinovala maximálne tri a to čiernu, ružovú a béžovú. Nie som zástankyňa veľa odtieňov a radšej mám jednoduché farbičky. Vysoké čižmy boli túto sezónu strop môjho šatníku, tak isto ako tento klobúčik.












































PS: Som chorá, fotky sú staršie a vlasy mám momentálne ružovejšie. :)
Prajem pekný zvyšok dňa, Teri ♥

4 komentáre: